0650974457 info@monfaraz.nl

Onlangs werd ik geïnterviewd door de website Qantara over mijn werk als therapeute.

Hierin vertel ik hoe ik tot mijn keuze ben gekomen om als therapeut aan de slag te gaan en waarom ik gekozen heb voor de richting van de Integratieve Psychotherapie. 

Pijn kun je hanteren  

In het interview vertel ik onder meer over omgaan met pijn uit het verleden. Ik denk namelijk dat je pijn nooit volledig kunt kwijtraken, maar dat je met een goede therapie wel tot de kern kunt komen en tools krijgt om met die pijn om te gaan, zodat hij niet meer in de weg staat in het functioneren van je huidige leven.

Als voorbeeld noem ik mensen die met burn-out klachten vaak maar blijven doorgaan. Dit doen ze namelijk niet zomaar. Er is vaak een sterke overtuiging of een gevoel dat ervoor zorgt dat ze dat blijven doen. 

Maar wanneer ze eenmaal kunnen zien hoe ze die pijn in standhouden, zijn ze ook in staat zich ervan los te maken. Het zorgt voor innerlijke ruimte en dat de pijn minder op de voorgrond treedt. Ze leren ermee omgaan.

Mentale conditie opbouwen 

Een ander belangrijk aspect waarop ik inga, is mentale en emotionele conditie. Net zoals je je lichaam traint kun je ook je mentale rust leren trainen. Door de juiste balans te zoeken tussen spanning en ontspanning. Met daarin mildheid voor jezelf als de sleutel. Zodat je met de dag emotioneel sterker kunt worden. 

Benieuwd naar het hele interview? Je vindt het hier

Meer weten over hoe Integratieve Psychotherapie jou zou kunnen helpen? Stuur me een mailtje naar info@monfaraz.nl of bel me op 06-50974457. Ik sta open voor al je vragen.