Mijn weg naar MonFaraz

FatimaZohra Bouchareb

Uniek als mens maar niet in je pijnen

Je bent een gevoelige vrouw die is opgegroeid tussen twee culturen. In beide werelden kon je niet helemaal jezelf zijn. Twijfel over jezelf. Gedachten of je wel goed genoeg bent, mag je er wel zijn, werden je eigen. En wat maar weinig mensen van jou weten is hoe je je vanbinnen voelt. Daar ben je onzeker, eenzaam, angstig. En hoe vaak voel je jezelf tekortschieten? Herkenbaar?

Dan heb ik een bijzonder verhaal voor je. Lees verder waarom ik als geen ander weet hoe jij je voelt.

Het jaar waarin mezelf verloor en échte ik vond

Nooit voelde ik me zo rot en verloren als in 2009. Angst, onzekerheid en onrust hadden hun verblijf bij me gevonden. Van binnen wankelde ik. Toch probeerde ik te blijven uitstralen dat ik de sterke vrouw was.

Maar ik was bang. Bang dat de buitenwereld erachter zou komen dat ik geen schim was van de capabele en moedige vrouw die ze dachten dat ik was.

Voor even werd ik weer het kleine meisje. Dat zich in beide werelden niet goed genoeg voelde. Het raakte me in mijn schaamte en pijnpatroon van vroeger.|

Uit vrees voor verder vastlopen wilde ik het negeren. Alleen dat ging niet. Want het zit niet in mijn aard om weg te duiken als het moeilijk wordt.

Mijn kracht ligt juist in het vinden van wegen om uit moeilijke situaties te stappen.

De weg leidde me naar een instituut dat de mens helpt zichzelf en de inspiratie te hervinden. Daar ging ik met mezelf aan de slag. Ruimde oud zeer op en bouwde aan zelfvertrouwen. Met succes.

Mijn zelfvertrouwen werd zo groot en sterk als een rots. Het gevoel van tekortschieten verdween. Omdat ik steevast geloof dat ik goed ben zoals ik ben.

Ik leerde liefdevol en conflictvrij mijn grenzen stellen. Problemen van anderen rusten niet meer langer met schuldgevoel op mijn schouders. Eindelijk de balans, in mijn leven.

Ook kwam ik erachter wat me dreef en wat mijn talenten zijn: mensen vanuit positiviteit inspireren en de rust laten stromen.

Ik ontdekte mijn échte ik en dat er een therapeut in mij huisde.

Dit inzicht inspireerde me om de opleiding integratieve psychotherapie te volgen. Vier jaar studeerde ik hard – ik ontwikkelde de therapeut in mij.

Sinds 2015 maak ik mijn missie waar: een plek creëren waar een mens zich gezien en begrepen voelt, ongeacht huidskleur, geloof of afkomst.

Ik heb die plek MonFaraz genoemd

MonFaraz is Arabisch voor ‘plaats waar je werkt aan je pijnen en rust terugvindt’. Met daarin mijn eigen kijk op therapie. Ook zonder diep in je verleden te graven kom je vooruit.

Klinkt eenvoudig – maar in eenvoud toont zich de kracht.

Wat ben ik voor persoon?

Ik gruwel van denken in goed en fout. Je kunt er daarom op vertrouwen dat je alles tegen me kunt zeggen zonder dat je vreemd wordt aangekeken. Ik heb oog en oor voor wat je doormaakt. Daarin is jouw verhaal het script en ben ik de regisseur van het proces.

Zodat we samen toegewijd stap voor stap jouw positieve groei gaan ervaren.

Are you kidding me?
No I’m not!

Dingen over mij

Ik ben een diehard voetbalfan. En als rasechte Amsterdammer ben ik uiteraard maar voor één club en dat is… PSV 🙂

Toen ik een jaar of 6 was, was ik er heilig van overtuigd dat ik kickbokster zou worden. Pas toen ik besefte dat er met kickboksen flinke klappen werden uitgedeeld, verdween die passie als sneeuw voor de zon. Maar mijn vechtlust bleef. Die vormde zich tot een drive om mensen te helpen.

 Je kan me wakker maken voor? Ehm… gewoon niet doen. Ik ben dan echt chagrijnig.

Ik ben de helft van een tweeling met een broer. We houden allebei van snelle en grote auto’s.

Zo goed als ik nu kan autorijden, zo klunzig was ik vroeger op de fiets. Het getal twintig zegt iets over het aantal keren dat ik er vanaf ben gedonderd.

Ik kan urenlang alléén rondslenteren in de moskee in Mekka.

Waar ik niet zonder wil: mijn geloof, mijn familie en in mijn eentje shoppen.

Met MonFaraz help ik je graag in contact komen met je prachtige, mooie innerlijke kracht. Om zelfvertrouwen te bouwen sterk als rots

Pin It on Pinterest