Het was Hemelvaartsdag. Iets meer dan vijfentwintig jaar geleden. Een dag die ik nooit meer zal vergeten. En de buren ook niet. Ze werden namelijk door mij wakker gegild 🙂

Ik zal de film even voor je terugspoelen…

Met een kwartje, gulden,rijksdaalder en een tientje in mijn hand, belde ik aan bij mijn buurmeisje. Ga je mee kijken of de supermarkten geopend zijn, vroeg ik haar?
Dat was goed. En even later liepen we al grappend en lachend richting Dekamarkt. Het deed ons vergeten dat de trap die we namen, uitkwam op een hondenuitlaatplek. 

Eenmaal boven zagen we in de verte een grote herdershond!

Eentje waarvan de eigenaar liep te wankelen. Het gegrom van de hond was ondanks de afstand goed hoorbaar. Ik voelde mijn hart bonken en mijn adem stokte. Mijn buurmeisje en ik keken elkaar aan. Onze blikken vertelden Ă©Ă©n ding. Rennen.

Zij nam de trap naar beneden. Mij lukte het niet. Ik bevroor en er kwam geen beweging.Tot het moment dat ik het gewicht van de hond en de eerste beet in mijn onderbeen voelde. Hij bracht me daarmee ten val en ik rolde de trap af. Onderaan de trap liet ik mijn schoenen achter en zette het op een lopen.
Het werd een bebloede achtervolging. Waarin hij me nog een paar keer beet.

Maar ik had gelukkig ook geluk….

De buurvrouw en mijn vader schoten me te hulp en hebben me van hem verlost. Uiteindelijk hield ik er twee open knieën, geschaafde armen en bloedende benen aan over. De uitwendige wonden genazen daarna goed. Maar innerlijk had ik een wond die niet genas.

De grote angst voor honden ….

Deze heb ik tot vier jaar geleden met meegedragen. Tot ik op een dag besloot, zo ga ik niet verder. Want ik wil en ga over die angst heen groeien. Ik wilde bouwen aan een diep vertrouwen. Zodat ik vrijer kon leven en niet belemmerd werd in mijn levensvreugde. Om op een dag in de buurt van honden te komen zonder weg te willen rennen.

Die dag, die kwam. En overtrof mijn stoutste dromen.

 

Kijk hieronder zelf maar op welke manier 🙂

Moge Allah swt jou ook sterker maken dan angst. Je levensvreugde vergroten en voorzien van alle goeds. Ameen.

Pin It on Pinterest