0650974457 info@monfaraz.nl

De weg vinden in wat je doormaakt met therapie op maat! 

Wanneer therapie? 

9

Heb je moeite om de balans of rust in je leven te vinden?

Heb je veel aan je hoofd, en voel je je daardoor onrustig en gestrest?

9

Ervaar je steeds een druk van het moeten? 

Moet jij van jezelf alle ballen hooghouden en ojee als er één valt?

9

Voel je je angstig of schuldig? 

Word je in het dagelijks leven vergezeld door angst of schuldgevoel?

Vanuit het moeras naar de klas!

Iets minder dan 10 jaar geleden ebde mijn inspiratie en positieve energie langzaam weg. Ploeteren en hopen dat ik niet verder vastliep in het moeras van verwarring was het gevolg. Toen leerde ik dat mijn kracht zit in het vinden van wegen om uit moeilijke situaties te kunnen stappen. De weg leidde mij naar een opleidingsinstituut dat zich vooral bezig houdt met het op weg helpen van mensen om hun inspiratie te hervinden. Met inzicht lessen (klassikaal), reflectieopdrachten en zelfstudie werd ik binnenstebuiten gekeerd. Hierdoor kon ik verbinding maken met mijn innerlijke kracht en leerde ik mijn verscholen talent kennen. Het van nature rust in een situatie brengen en mensen op hun gemak stellen, bleek mijn talent. Ik werd mij ervan bewust dat ik een geboren therapeut in mij heb. Dit inspireerde mij om de opleiding tot integratieve therapeut te gaan volgen aan de academie voor integratieve psychotherapie, waar de therapeut in mij kon groeien en zichtbaar werd.

“Mijn missie: het creëren van een plek waar een mens zich gezien en begrepen voelt, ongeacht huidskleur, geloof of afkomst. Een plek waar mensen hun psychische obstakels overwinnen!”

Ik heb die plek MonFaraz genoemd!

MonFaraz is Arabisch voor ‘plaats waar je je rust terugvind en je pijn kwijtraakt’. In praktijk MonFaraz help ik je graag als je ergens bent vastgelopen en geef ik handreikingen om je situatie te veranderen. Dat doe ik door gebruik te maken van methodes en technieken uit verschillende psychotherapeutische stromingen. Ik stel daaruit een therapie samen die voor jou als cliënt het beste kan werken. Daarbij spelen je eigen kracht en wie je bent een beslissende rol. Zo werken we aan vermindering of zelfs het oplossen van je klacht. Kun je je problemen aan of leer je om te gaan met lastige situaties. Simpel als het kan, langduriger als de problematiek dieper verankerd is. Doel is een blijvende verandering in jezelf tot stand te brengen.

N

Therapeut

N

Hypnobirthing

N

Hypnotherapie

Ook jij kunt de balans vinden en de rust weer laten stromen! 

N

Ruim de op je drukkende emoties op

Maak de weg naar je onderbewuste (je emoties, gedrag, overtuigingen) vrij. Zo kun je een diepere laag in jezelf activeren. Dat helpt bij het verwerken van oude emotionele of lichamelijke pijn en bij het verkennen van ander gedrag.

N

Perfectionisme begrenzen biedt vrijheid

Het maar door blijven gaan en alles perfect willen doen, holt je uit. Door je moetens onder ogen te zien, ze te betwisten en om te vormen, ontwikkel je een daadkrachtige houding. Je kunt daardoor met meer mildheid naar jezelf en de buitenwereld kijken.

N

Omarm je angst en het verliest zijn kracht

Leer hoe je jezelf minder angstig maakt en ermee kunt leven. Zodat je effectiever om kunt gaan met stress, tegenslagen en uitdagingen.

Cliënten aan het woord over hun ervaring met MonFaraz

Zoals ik sinds begin af aan heb gezegd “Het is meer dan therapie”! Fatima-Zohra is een geweldige therapeute die zich 100% inzet voor haar cliënten. Ik ben zeer tevreden met deze investering in mijzelf. Dankzij MonFaraz ready om zelf verder te gaan, maar kom zeker wel terug voor een periodieke keuring 😉 ChaCha (25)

Ik heb vandaag voor het eerst kennis gemaakt met Fatima. Haar rustgevende stem gaf mij een vertrouwd gevoel. De therapie kamers zijn rustig en fijn ingericht. Ik heb blij dat ik gebruik mocht maken van haar kennis! En heb een nieuwe sessie afgesproken! Sandra (48)

Wil jij de balans vinden in wat jij doormaakt in het leven en de rust weer laten stromen?

Bekijk dan nu welk therapie traject het beste bij jou past!

Je verliest geen controle maar herwint die juist 

Sommige mensen vinden hypnose een beetje eng omdat hypnose voor veel mensen onbekend is en wordt geassocieerd met iets negatiefs. Raak ik de controle kwijt? Val ik in slaap? Weet ik achteraf nog wel wat ik gezegd heb? Maar bij deze vorm van therapie zorg ik er eerst voor dat je je volledig op je gemak voelt en ik verzeker je dat er niets gebeurt waar jij niet achterstaat. Vervolgens gaan we samen naar een rustige en prettige ruimte, zodat jij kunt ontspannen en zo min mogelijk wordt afgeleid.Hierdoor kom je helemaal tot rust en kun je daarna beginnen met de controle te herwinnen over je klacht.

Vergoedingen bij aanvullende verzekering

Wanneer jij aanvullend verzekerd bent is de kans groot dat je een deel van jouw investering in jezelf terugkrijgt van de verzekeraar! Hieronder vind je een aantal van de meer dan 25 verzekeraars die de dienst van MonFaraz vergoeden. Wil je zeker weten of en hoeveel jij van jouw traject vergoed krijgt, bekijk dan het polisblad van jouw verzekering of check dit bij de verzekeraar zelf. Er geldt géén eigen risico voor deze vergoedingen en een doorverwijzing van de huisarts is niet nodig.
Ik ben aangesloten bij:
NBVH (registratienummer 15001) Nederlandse Beroepsvereniging van Hypnotherapeuten
RBCZ (registratienummer 403418R) Register Beroepsbeoefenaren complementaire zorg
SCAG (registratienummer 10090)

Mijn diensten worden o.a. deels vergoed door:

Waar je tegenaan loopt verdient erkenning en een traject op maat.

Problemen en vraagstukken ervaart ieder op zijn eigen manier. De beleving en oplossing ervan laat zich niet standaardiseren, simpelweg omdat ieder mens uniek is. Met MonFaraz heb ik daar oog, oor en zorgvuldige samengestelde pakketten voor. Je kunt er hieronder  over lezen.

Ruim oude ballast op

Om meer ruimte te ervaren…

Dit traject is speciaal ontwikkeld om ervoor te zorgen dat jij oude emotionele of lichamelijke pijn kunt verwerken. Samen maken we de weg naar je emoties, gedrag en overtuigingen vrij. Zodat je oude ballast kunt opruimen, meer innerlijke ruimte en vrijheid ervaart en je incasseringsvermogen vergroot.

Begrens je perfectionisme 

Daartussen ontstaat vrijheid …

Grenzen stellen (voor perfectionisme) is 1 van de belangrijkste dingen voor een gebalanceerd leven. In dit traject gaan we bekijken wat er nodig is om je eigen grenzen te herkennen, erkennen en accepteren. Zodat je een daadkrachtige houding ontwikkelt en daardoor met meer mildheid naar jezelf en de buitenwereld kunt kijken.

Omarm je angst

en het verliest zijn kracht…

Angst ontstaat bij gemis van een veilig gevoel. In dit traject leer je jezelf veiligheid te geven waardoor je minder angstig wordt. Je zult doorkrijgen hoe angst zijn kracht verliest en je ermee kunt leven. Waarna je effectiever om kunt gaan met stress, tegenslagen en uitdagingen.

Wanneer je je om andere redenen dan hierboven belemmerd voelt om jezelf te zijn en vrij te leven? Of als je door wilt met de behandelingen is het volgende mogelijk: 
Losse behandelingen: €95,50 per behandeling
Pakket van 5 behandelingen: €85,50 per behandeling

Bedrijven
In mijn praktijk ontvang ik naast particuliere cliënten ook medewerkers van organisaties die te kampen hebben met klachten van psychische aard. Met bedrijven werk ik ook aan het bevorderen van een gezondere leefstijl van hun medewerkers, zoals stoppen met roken.

Offerte op maat
Voor bedrijven maak ik graag een offerte op maat. Het uurtarief voor bedrijven is € 105,- exclusief btw.

Bereid je voor op de geboorte van je baby

Om de liefde van je leven te ontmoeten  …

Dit traject is speciaal ontwikkeld om je vanuit vertrouwen en ontspanning voor te bereiden op de geboorte van je baby. Samen gaan we de verschillende fases van de geboorte langs, wat je kunt doen in iedere fase en hoe je partner je zo goed mogelijk kan helpen. Je leert hoe je angst, spanning of paniek tijdens de geboorte kunt voorkomen. Ook ontdek je waarom veel vrouwen pijn ervaren bij het baren en hoe jij daarmee jouw pijnbeleving kunt verminderen.Hierdoor blijf je kalm,vol vertrouwen en in balans tijdens en na de geboorte van je baby.

Wanneer je behoefte hebt aan meer sessies is het volgende mogelijk:

Losse behandelingen: €95,50 per behandeling

Op een zeer moeilijk moment in mijn leven, net na het overlijden van mijn man, heb ik op mijn werk Fatima leren kennen. En ik ben daar erg blij mee. Fatima is een zeer integere vrouw die geen enkel oordeel heeft en rust uitstraalt. Al gauw ontstond er een vertrouwensband en wist ik dat ik bij haar terecht kon voor advies en hulp, zonder dat iemand anders daar ooit weet van zou hebben. Wat ik met haar deelde, bleef tussen ons. Een eigenschap, die van groot belang is voor elke hulpverlener, bezit Fatima van nature. Ik was niet verbaasd, dat Fatima mij op een gegeven moment vertelde, dat zij een studie ging doen in de sociale hulpverlening. Ik heb tijdens haar studie mogen aanschouwen en ervaren dat Fatima zich ontwikkelde van beginnend student tot een professional. Fatima is niet alleen een professional die serieus, geduldig en onderlegd is, maar ook erg sensitief en in staat om in weinig tijd te begrijpen waar de cliënt behoefte aan heeft. Met haar heb ik een vertrouwensband opgebouwd, waarbij ik mij vrij en rustig voel om te zeggen wat ik werkelijk voel. Fatima weet je uit te dagen waar dat moet, helpt je om vraagstukken van een hele andere kant te bekijken en om het juiste perspectief te vinden. Gezien haar eigen achtergrond als gelovige Nederlands-Marokkaanse vrouw is zij instaat om zowel autochtone als allochtone cliënten te helpen met hun persoonlijke vraagstukken en ontwikkeling. Wat betreft de niet westerse doelgroep, met het accent op Marokkaanse cliënten, kan zij als geen ander het onderscheid maken om de juiste hulpverlening te bieden. Ik beveel haar dan ook graag aan als hulpverlener. Ans Richter

When paths cross each other, Ik kwam voor het eerst in contact met Monfaraz, nadat een vriendin mij vertelde dat ze een intake had ingepland met een psychologe. Zelf was ik toentertijd herstellende van burn out en had ik net een aantal sessies achter de rug met een psychologe die mij via het werk was aangeraden. Helaas voelde ik me daar niet goed begrepen en daardoor dacht ik ook dat het bezoeken van een psychologe niks voor mij was. Echter, voelde ik aan mezelf dat het nog steeds niet goed ging en wist ik dat ik hulp nodig had om verder te komen. Nadat mijn vriendin haar intake had gehad bestookte ik haar met vragen omdat ik erg nieuwsgierig was naar haar eerste kennismaking met Monfaraz. Het antwoord maakte mij nog nieuwsgieriger waardoor ik de behandelmethodes van Monfaraz online ging bekijken. Hierna heb ik snel een afspraak gemaakt voor een intake. Het is de beste stap die ik ooit in mijn leven gezet heb. Losstaand van het feit dat FatimaZohra een ontzettend mooi mens is, is ze erg bekwaam in het uitoefenen van haar passie. De behandelmethodes van Monfaraz zijn erg doortastend en op maat gemaakt. Door de persoonlijke en meelevende benadering voelde ik mij erg gehoord en begrepen. Dankzij de toegepaste methodes kan ik vandaag de dag weer zeggen dat ik een sterke onafhankelijke vrouw ben geworden. Ik ben er oprecht sterker uitgekomen dan dat ik erin ging. Creatief als FatimaZohra is geloof ik dan ook heilig in de haar uitspraak dat therapie net als een APK keuring voor een auto is. 1 keer in de zoveel is het goed om een behandeling te ondergaan als ‘onderhoud’. Oftewel: Voorkomen is beter dan genezen. Lieve FatimaZohra, ontzettend bedankt voor alles! Loubna

Veelgestelde vragen

Is hypnotherapie toegestaan in de islam?
Een geleerde van Moskee Al-Haram in Mekka en de televisie imam van marokko spraken de volgende woorden daarover uit: Zolang je controle behoudt over jezelf, je daden en sec om therapeutische doeleinden hypnose gebruikt, ter ontspanning en om beter een weg te vinden naar je emoties is het toegestaan.
Heb ik zelf nog controle tijdens een hypnose?
Jazeker, je bent er volledig bij. Je kunt alles om je heen bemerken en horen. Alleen je komt op een gegeven moment in een hele fijne toestand dat je jezelf toestaat om de omgeving om je heen te vergeten en je los te maken van de alledaagse beslommeringen. Zo kom je in hypnotische trance.
Kan ik me voorbereiden op het traject?
Wanneer je start met een van de trajecten krijg je van tevoren een vragenlijst, hierin stel ik een aantal vragen waar je van te voren alvast over na kunt denken. Deze vragenlijst ontvang ik dan graag voor de start van het traject, zodat we direct van start kunnen in de eerste behandeling.
Waarom zijn de trajecten zoveel goedkoper per behandeling?

Ik weet uit ervaring dat de klachten helaas niet zijn verdwenen na 1 behandeling. De resultaten zijn zoveel beter wanneer je een van de trajecten doorloopt. Daarom geef ik €15,00 tot €20,00 korting op de trajecten!

Kan ik mijn traject ook in termijnen betalen?

Ja dat behoort zeker tot de mogelijkheden. Ik stem met je af op welke manier we de invulling daarvan kunnen doen!

Alles begint met kennismaken. Het kennismakingsgesprek is gratis en vrijblijvend. Daarin kun je ervaren of ‘het klikt’ met mij als therapeut. Voel je je prettig? Veilig? Heb je er vertrouwen in dat je alles kunt zeggen? Dit zijn misschien wel de belangrijkste aspecten voor een succesvolle therapie. Na dit kennismakingsgesprek beslis je zelf of je met de therapie wilt beginnen.Kies je voor mijn begeleiding, dan maken we een afspraak voor de intake.

Vraag een vrijblijvend en gratis kennismakingsgeprek aan:

Over welk traject wens je het te hebben in je vrijblijvend gesprek?

Belangrijk:

4 + 4 =

Praktijk informatie:

Openingstijden:
Dinsdag t/m vrijdag
08:00 tot 17:30 uur
Zaterdag 10:00 tot 16:00 uur
Tel: 06-50974457
Willem Beukelsstraat 12 ( 1 hoog)
1097 CS Amsterdam Noord-Holland

MonFaraz

Annuleringsregeling:

Voor elke therapie behandeling reserveer ik tijd. Indien een afspraak onverhoopt afgezegd moet worden, kan dat zonder problemen binnen 48 uur. Indien dit niet binnen 48 uur wordt afgezegd of je jouw afspraak mist, zal ik het therapie consult in rekening brengen.

Wat mijn cliënten zeggen:

Kleur de kast met je lievelingskleur”, zei FatimaZohra;”Eh!!! moet ik dat doen?”, antwoordde ik;  “Ja”, zei ze. Toen ik weer thuis kwam zag ik tot mijn verbazing dat mijn kast helemaal anders was, het was niet meer somber, niet meer donker, niet meer groot. Ik durfde de kast te openen. Ik had geen angst meer, ik kon het niet geloven… Zo is het begonnen met de hypnotherapie. Ik had angst, trauma, geen zelfvertrouwen en last van depressie. En er is nu al veel veranderd en ik voel me energieker dan in het begin. De hypnose therapie sessies heb ik als bijzonder ervaren en de resultaten waren ongelooflijk positief. Wat ben ik blij dat ik bij Monfaraz terecht ben gekomen en met hypnose geholpen ben. Ik zit beter in mijn vel en kan beter relativeren.
Ranya (40)

Ik had in mijn leven verschillende soorten therapie gevolgd, maar nog nooit hypnotherapie. Via via kwam ik in contact met Fatima. Omdat ik zelf niet meer wist hoe ik eruit moest komen, leek de therapie mij het proberen waard. Ik wist echter niet wat ik kon verwachten.  Fatima gaf mij een heel vertrouwd en veilig gevoel, waardoor ik bij haar mezelf kon zijn, zonder dat ik het gevoel had in een hokje gestopt te worden. Achteraf gezien is het heel bijzonder hoe het allemaal gelopen is en heb ik ontzettend veel gehad aan Fatima. Elke therapie sessie maakte veel bij mij los en ik leerde steeds meer met mijzelf te leven. Voor de sessies vond ik mezelf niks waard en zag ik niet wat ik allemaal had bereikt in mijn leven. Ik leefde in een chaos van onzekerheid. Maar na de sessies merkte ik steeds meer wat ik waard ben, waar ik toe in staat ben, maar vooral dat ik er mag ‘zijn’. Ik kreeg weer hoop in mijn leven en nieuwe kracht om door te gaan. Een kracht die sindsdien alleen maar is gegroeid. Rosaline (22)

Wil jij je weg vinden in wat je doormaakt in het leven?

Laten dan we samen bekijken wat of welk therapie traject het beste bij jou past!