06 50974457 info@monfaraz.nl

Van Angst naar Vertrouwen traject
Voor multiculturele Islamitische vrouwen

Hallo lieve lezeres,
Hallo lieve lezeres,

Je bent een gevoelige en zorgzame jonge vrouw die is opgegroeid tussen twee culturen. In beide werelden kon je niet helemaal jezelf zijn. Twijfel over jezelf. Gedachten of je wel goed genoeg bent, mag je er wel zijn, werden je eigen.

Van nature ben je positief ingesteld en je liet dan ook niet kisten. Je studeerde hard. Timmerde aan de weg om succesvol te zijn. Het perfecte plaatje aan de buitenkant.

Alleen wat weinig mensen van jou weten is hoe je je vanbinnen voelt. Daar ben je onzeker, eenzaam, angstig. En hoe vaak voel je jezelf tekortschieten?

Van binnen wankel je. Toch probeer je te blijven uitstralen dat je de sterke vrouw bent. Omdat je bang bent. Bang dat de buitenwereld erachter komt dat je geen schim bent van de capabele en moedige vrouw die ze denken dat je bent.

Je schaamt je ervoor en durft er met niemand over te praten. Uit vrees dat ze je niet zullen begrijpen.

Mij raakt het als ik vrouwen zo zie (over)leven. Tegelijkertijd voel ik dankbaarheid voor het talent dat ik van Allah heb gekregen om jou met dit traject te kunnen helpen. Zodat je vanuit rust die kracht, veiligheid en diep vertrouwen weer mag voelen. Ik gun het je vanuit mijn hart.

Therapie & Allah’s onmetelijke liefde
De ultieme combinatie voor een
diep vertrouwen en innerlijke rust. 

Van Angst naar vertrouwen is een speciaal ontwikkeld traject gericht op een diep vertrouwen en innerlijke rust in jezelf te vinden. Want er is een zekerheid, een weten, dat wat je daarvoor nodig hebt al in jou door Allah geschapen is.

Je hebt prachtige hulpbronnen in jou. Die kunnen je helpen je innerlijke kracht en diep vertrouwen weer te ervaren. Het enige is dat jij misschien niet weet hoe je weer in contact komt met die hulpbronnen. Daar help ik je graag bij. 

Daarvoor gebruik ik de gouden schakel. De ultieme combinatie.  Therapiemethodes waarvan de werking in wetenschappelijk onderzoek is aangetoond. Die in de vijf jaar dat ik therapeut ben hun effectiviteit in de praktijk bewezen hebben. En Allah’s onmetelijke liefde en wereld van oneindige mogelijkheden. Zodat je het profijt van de therapie ervaart zonder een stukje van je geloof of cultuur te hoeven achterhouden. Vasthoudend aan de normen en waarden die voor jou belangrijk zijn. 

Om samen de weg vrij te maken naar je emoties, gedrag en overtuigingen. Als vanzelf activeer je een diepere laag in jezelf. Dat helpt bij het verwerken van oude emotionele of lichamelijke pijn en bij het verkennen van ander gedrag. Zo maak je je los van gevoelens die op je drukken, zonder dat je daarvoor diep hoeft te graven. Maar wel je angsten en onzekerheden transformeert

Angst is menselijk
Wanneer je het aandacht geeft, omarmt
vanuit liefde krijg je het vertrouwen terug.

Ver voor het bestaan van MonFaraz was mijn liefde voor de mens al groot.

Tijdens mijn studietijd bezocht ik ziekenhuizen. At er een broodje en praatte met wie er zoal voorbijkwam. Ze hadden allemaal hun eigen verhaal, hun vrolijke en pijnlijke geschiedenissen. Ik vond het geweldig, die echte ontmoetingen. Daar is mijn passie voor het verhaal achter de mens geboren.

Enkele jaren geleden maakte ik een moment van bezinning mee. Hierdoor kon ik verbinding maken met mijn innerlijke kracht en leerde ik mijn verscholen talent kennen. Mijn talent bleek te liggen in het op natuurlijke wijze rust in een situatie brengen, mensen geruststellen en op weg helpen. 

Gaandeweg begreep ik dat er een therapeut in mij huisde. Dat inzicht inspireerde me om de opleiding integratieve psychotherapie te volgen. Vier jaar studeerde ik hard en ontwikkelde ik de therapeut in mij.

Sinds 2015 maak ik mijn missie waar: een plek creëren waar je je gezien, gehoord en begrepen voelt. 

Waar je als vrouw die is opgegroeid tussen twee culturen schaamteloos jezelf kunt zijn. Je erkend wordt in wie je bent en de pijnen die je met je meedraagt. Jij je angsten en onzekerheden transformeert. Zodat ze je niet langer belemmeren en je het  vertrouwen in jezelf vindt.

Waar je als vrouw die is opgegroeid tussen twee culturen schaamteloos jezelf kunt zijn. Je erkend wordt in wie je bent en de pijnen die je met je meedraagt. Jij je angsten en onzekerheden transformeert. Zodat ze je niet langer belemmeren en je het  vertrouwen in jezelf vindt.

Geef je jezelf toestemming
om van angst naar vertrouwen te groeien?

In shāʾ Allāh 

» Voel je vanbinnen meer ruimte en je incasseringsvermogen vergroot. Je kunt beter ontspannen en de rust in jezelf vinden.
» Heb je je eigen innerlijke kracht ontdekt en geleerd te geloven dat je goed bent zoals je bent. Je krijgt grip op jezelf én grip op je situatie en je voelt je beter in je vel.

» Ervaar je een groter gevoel van persoonlijke veiligheid en zekerheid. Omdat je je losgemaakt hebt van emoties die op je drukken. Emotioneel ben je daardoor kalmer en meer bedaard.
» Negativiteit wordt teruggedrongen en de positiviteit stroomt weer. Zodat je weer vanuit je eigen kracht leert handelen.

» Heb je de manier waarop je met problemen en stress omgaat verbeterd. Zodat je de angst en zorgen minimaliseert.
» Daardoor vergroot je je zelfredzaamheid en versterk je een positief zelfbeeld

» Iedere dag neem je je zelfvertrouwen beter waar. En situaties maken je minder snel zenuwachtig.
» Je zenuwen worden met de dag sterker waardoor je beter opgewassen bent tegen uitdagingen in het leven.Er ontstaat ruimte en rust in je hoofd.

» Word je niet langer meer geleefd door de herinneringen aan het verleden. Kun je vrij zijn van het verleden en beter in het heden leven. Meer adaptief. Omdat je het vermogen ontwikkelt hebt om oude ballast los te laten.

» Ben je weer in contact met jezelf. Stem je beter en meer af op hetgeen dat jij nodig hebt. Je voelt je anders… positief, met meer motivatie en energie.
» Voel je een diep vertrouwen. Wetende dat je elke dag, op elke manier, steeds beter en beter wordt in de dingen positiever te zien en ervaren.

» Kun je je bevrijden van energieën en emoties van anderen. Zodat je deze niet meer als een zware last met je meedraagt. Er ruimte is voor jezelf en anderen in je leven waardoor je relaties verbeteren.

» Heb je een positievere kijk op de toekomst. Omdat je je meer controle over je gedachten en je gevoelens krijgt. Je laat je niet langer van de wijs brengen door wat je doormaakt in het leven. 

» Bezit je een schatkist aan therapeutische en religieuze tools om je  een weg te banen in het leven vanuit rust en balans. Om het vermogen te ontwikkelen je thuis en veilig te voelen in jezelf. Te leven vanuit een diep vertrouwen in Allah en jezelf.

Mooie woorden van prachtige vrouwen

Van nature ben ik iemand die mensen hoop en moed geeft. Alleen ik zal nooit beweren dat het mijn verdiensten zijn als iemand zich daardoor beter voelt. Maar wat ben ik dankbaar als het lukt en ik deze woorden ontvang: 

Lange tijd had ik last van een ongekende angst. Steeds meer en meer en het ontstaan was me niet duidelijk. Maar het begon op veel vlakken zijn tol te eisen en zaken die voorheen vanzelf gingen,gingen steeds moeilijker. Plots ontstond er ook angst voor autorijden. Ik zocht hulp, gingen op gesprekken bij twee verschillende psychologen en kreeg Emdr. Ik ben niet pessimistisch, en het zal ergens wel geholpen hebben, maar mijn situatie veranderde niet.

Ik klopte aan bij Monfaraz en ik weet niet wat het is maar ik denk dat haar uitstraling en drive enorm helpt. Ik ontdekte de oorsprong van mijn angst en deze is zeker voor 80 % gereduceerd. Mijn doel was om beter met mijn angst overweg te kunnen en dat is dik gelukt. Dank! Ik blijf voor je bidden, mensen zoals jij hebben we nodig op deze wereld. keep up the good spirit and work. 

Emine 

Mijn ervaring bij MonFaraz was een eyeopener en heeft mij heel veel geholpen om nog dichterbij mezelf te komen en om beter naar de binnenkant van mijn lichaam te luisteren! Het heeft mij echt bewust gemaakt om naar mijn innerlijke kind binnen in mij te luisteren, en ook hoe je ermee om moet gaan! Hoe je goed leert te luisteren en voelen…. En wat je dan moet doen etc. Want dat is zooo belangrijk wil je dichtbij jezelf blijven, en je binnenkant helen….. En het heeft ook enorm geholpen dat de eigenaresse, Fatima, zo een hartverwarmend en fijn mens is, ik voelde me nooit bevooroordeeld bij haar of wat dan ook…. Je kunt haar alles vertellen zonder dat je je ongemakkelijk erbij voelt.

Ik ben Fatima voor altijd heel erg dankbaar en ik raad het iedereen aan die oude wonden van vroeger wilt helen, om zo dichterbij jezelf te komen! Doe het nu! Wees lief voor jezelf en schenk jezelf dit mooie cadeau waar je de rest van je leven veel plezier van zult hebben!! Want wie wilt nu niet gelukkig zijn :). Alvast heel veel succes gewenst aan iedereen die ervoor kiest om de beste versie van zichzelf te worden! 

Britt

Geen moment spijt gehad

Vlak voordat ik daadwerkelijk uitviel met een burn-out was ik op zoek naar een therapeut waar ik niet alleen mijn verhaal kon doen, maar die mij ook kon helpen weer rust te brengen in de chaos die ik op dat moment in mijn hoofd had. Ik sliep slecht, was prikkelbaar en barstte bij het minste of geringste uit in tranen. Via Google vond ik de website van Monfaraz en deze sprak mij erg aan.

Ik heb geen moment spijt gehad van mijn keuze voor FatimaZohra/Monfaraz. Wat een lieve vrouw. FatimaZohra luistert oprecht naar je, geeft je weer het gevoel dat je er doet en heeft diverse therapievormen gecombineerd om mij er zo snel mogelijk weer bovenop te helpen. Hierdoor voel ik me weer een heel en gelukkig mens!

 –

Sanny

Nu je weet wat het traject ‘Van Angst naar Vertrouwen‘ inhoudt, kan ik me zo voorstellen dat je je afvraagt: “Maar hoe werkt het in de praktijk?”

Mooie vraag. Ik neem je daarin mee.

In mijn therapieproces staat Allah op nummer één en ik ben altijd op zoek naar Zijn leiding. Voor elke therapie start bid ik salaat al istiqarah (Gebed waarbij je Allah vraagt om je te leiden naar een juiste keuze). Zodat ik kan vertrouwen op zijn zegen en kracht in jouw proces. Ik wil jou uitnodigen ook het gebed te bidden.

Als Allah onze paden heeft doen kruisen dan werken we voor minimaal een half jaar tot jaar samen. Omdat ik je op een duurzame manier wens te begeleiden. 

Zodat je een diep vertrouwen bouwt en de transformatie doormaakt. Je de rust, innerlijke kracht en vrede integreert in je leven In shāʾ Allāh.

Praktisch ziet het er zo uit:

»Een Intakegesprek van 60 minuten.
In het gesprek leggen we samen de basis voor jouw positieve groei. Daarin is jouw verhaal het script en ben ik de regisseur van het proces.

» 11 live 1-op1 sessies
We zien elkaar daarna om de twee weken in 11 persoonlijke live therapiesessies van 60 minuten. Waarin we in elke sessie met een thema werken dat een bouwsteen vormt voor het diep vertrouwen in jezelf. 

» 6 schaduw sessies
Dit zijn sessies die je thuis volgt  aan de hand van het materiaal dat ik je bied. Daarmee verdiep je op jouw manier en in jouw tempo het vertrouwen.

» Versterkende & rustgevende mp3 luisteroefeningen.
Na iedere live sessie krijg je transformerende en rustgevende luisteroefeningen mee. Zodat je het mooi verrichte werk van de sessie thuis kunt doorzetten en verdiepen.

» Inspirerende (e)boeken
Leesvoer zodat je je kan verrijken met inspirerende kennis rondom thema’s als geluk, rust, vrijheid en vertrouwen. 

» Ruime selectie van dua’s
Je krijgt 10-tallen effectieve duʿāʾ’s  die de hoop, berustende vreugde en het vertrouwen vergroten.

» Podcasts met steunende woorden
Soms weet je het even niet meer. Dan zijn deze woorden een steuntje,voor jou. Alsof je door de polder fietst met de wind zachtjes in je rug. Zodat je daarna weer het vertrouwen voelt dat het goed komt. 

Investering

De investering voor het traject bedraagt 1.497 euro*. 
*De mogelijkheid om renteloos in termijnen te betalen is bespreekbaar.

Hieronder drie manieren om de investering mogelijk te maken: 

1. Informeer bij je verzekeraar naar de mogelijkheden. 
Om MonFaraz duurzaam te laten voortbestaan en de zorg voor cliënten betaalbaar te houden, ben ik met MonFaraz aangesloten bij de RBCZ, NBVH en SCAG. Zo garandeer ik de hoge kwalitatieve zorg en maak ik het voor jou mogelijk om in aanmerking te komen voor een vergoeding. Bij een aanvullende verzekering kan afhankelijk van de verzekeraar het bedrag tussen tweehonderdvijftig en vijftienhonderd euro uitkomen.

Zo biedt Nationale-Nederlanden een vergoeding aan tot € 1.500,00. Informeer bij je verzekeraar naar de mogelijkheden.  

2. Je werkgever
Veel van mijn cliënten hebben hun trajecten vergoed gekregen van hun werkgever. Wellicht heeft jouw werkgever ook een potje voor persoonlijke ontwikkeling.

3. Prachtige dua met wonderlijke werking.
Ik heb van dichtbij mogen meemaken hoe cliënten Subhanallah op miraculeuze wijze Rizq van Allah hebben ontvangen.
Nadat ze herhaaldelijk deze dua opzegden:
Geliefde Allah wat is er nodig om de investering voor mijn therapie traject in mijn leven te doen verschijnen? Hij zal het in je leven doen verschijnen. Daar mag je blind op vertrouwen.

Voor wie wel en voor wie niet?

Dit traject is voor vrouwen die geloven dat échte verandering begint bij henzelf. Ze zijn bereid de weg naar positieve verandering te bewandelen wanneer ze daarin begeleid worden.

Als je het verleden wilt leren accepteren. Een positievere kijk op de toekomst wilt hebben. Wanneer je je emoties niet tussen jou en je relaties in wilt laten staan. Meer de rust en vertrouwen in jezelf en je gedrag wilt vinden. Eindelijk de zwaarte en druk van de angst eraf.

Kleine waarschuwing vooraf: diep graven in je verleden is niet nodig, maar wel een 100% bereidheid tot positieve verandering. Door vooral niet te blijven hangen in wat je doormaakt. De stappen te zetten die nodig zijn. Want je zult met de geboden tools aan de slag behoren te gaan en dat betekent wilskracht en motivatie.

Ik werk daarom alleen met vrouwen die geloven dat ze kunnen veranderen. Gemotiveerde vrouwen met een sterke drijfveer.

Die de transformatie naar een diep vertrouwen in zichzelf willen doormaken. 

In dit gesprek kun je gratis en vrijblijvend in 30 minuten ontdekken hoe dit traject jou in sha Allah ook verder kan helpen.

Vraag hieronder een persoonlijke uitnodiging aan.

12 + 11 =