2009, het jaar waarin ik mezelf verloor en mijn écht ik vond.

Nog niet eerder voelde ik me zo verloren als in 2009. Het gevoel van verwarring was groot. Alleen, bijna niemand had het door. Voor de buitenwereld was ik een capabele mondige vrouw die haar zaken prima op orde had. Maar net zoals met veel dingen in het leven bedriegt de schijn. Het was een façade.

 

Bij het idee dat ik nee moest zeggen kreeg ik buikpijn. Ik deed het dan ook niet. In plaats daarvan rende ik mijn benen uit mijn lijf om te pleasen. Ondertussen moest ik dealen met een knagende impuls van binnen die schreeuwde om expressie. Uit vrees voor echt vastlopen en uit comfortzone stappen wilde ik het negeren. 

 

Maar dat ging niet. Want het zit niet in mijn aard om weg te duiken als het moeilijk wordt. Ik bad tot Allah. Geef me de ingeving. En die kwam.

 

Net een kleine mus in een veels te grote auto reed ik vervolgens naar Apeldoorn. Daar ging ik voor een week met mezelf aan de slag. Ontdekte wat me dreef en wat mijn talent is. Mensen vanuit positiviteit inspireren en de rust laten stromen. Er huisde een therapeut in mij.

 

Als een panter reed ik terug in dezelfde auto die nu precies goed was. Ik beloofde mezelf; angst is niet mijn grootste vriend maar ik ga hem in de ogen kijken. Liet me omscholen tot therapeut en mijn daadkracht, zelfvertrouwen en innerlijke kracht vergrootte ik parallel daaraan. 

Nu tien jaar later inspireer en sta ik met MonFaraz veel vrouwen bij. Zodat ze kunnen staan voor wie ze zijn. En maak ik op die manier de wereld een stukje mooier. 

 

Mijn kijk op therapie: ook met een dichte berenput kom je vooruit
Mijn visie op therapie is dat het niet perse gepaard hoeft te gaan met berenputten opentrekken. Maar dat je je vooral gezien, gehoord en begrepen voelt. Want bij erkenning ontstaat ruimte. Ruimte om te mogen zijn wie je bent. Om te ontdekken wie je écht bent. Klinkt misschien eenvoudig maar in eenvoud toont zich de kracht. 

 

Wat ben ik voor persoon?
Ik gruwel van het in goed en fout denken. Of de religiekaart spelen. Als moslim geloof ik dat uitsluitend Allah mag oordelen over onze daden. Je kan daarom alles tegen me zeggen zonder vreemd aangekeken te worden. Als therapeut ben ik begrip en liefdevol. Ik heb oog en oor voor wat je hebt doorgemaakt. Maar ik verwacht wel een bereidheid van je om er niet in te blijven hangen. Zonder dat ik daarin een strenge schooljuf ben. Jouw wil om te groeien laat je groeien. Want je weet dat je je verleden niet kunt veranderen maar wel je kijk op de toekomst.  

 

The are you kidding me? No I’m not! dingen over mij

1. Ik ben een diehard voetbal fan. En als rasechte Amsterdammer ben ik uiteraard maar voor één club en dat is….. PSV J

2. Je kan me wakker maken voor;  
gewoon niet doen. Ik ben dan echt chagrijnig. 

 

3. Ik kan urenlang alléén rondslenteren in de moskee in Mekka.


4. Ik ben een tweeling met een broer. We houden allebei van  snelle en grote auto’s.
 

 

5. Toen ik een jaar of 6 was, was ik heilig overtuigd dat ik kickbokster zou worden. Maar later door het besef dat er met kickboksen flinke klappen werden uitgedeeld, verdween die passie als sneeuw voor de zon.

 

6. Zo goed als dat ik nu kan autorijden zo klunzig was ik vroeger op de fiets. Het getal twintig zegt iets over de aantal keren dat ik ervan af ben gedonderd. 

 

7. Ik wil niet zonder mijn geloof, familie en het in mijn eentje shoppen.

Inspireert mijn verhaal jou. En heb jij de moed om te gaan staan voor wie je bent? Neem dan contact op voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek. Binnen 48 uur krijg je een persoonlijke uitnodiging.